Egyfajta XXI. századi meseként is felfogható a mezőtúri East Fest eddigi története:

Az alföldi kisvárosban megrendezett fesztivál, ami mindössze néhány év leforgása alatt az ország legnagyobb könnyűzenei fesztiváljai közé emelkedett. A rendezvény, amit a látogatók évről évre közösen építgetnek a szervezőkkel, és így ők is részeseivé válnak az East Fest sikertörténetének.

Méghozzá évről évre egyre többen! Hiszen a 2012-ben még mindössze ötezer fesztiválozót számláló rendezvény 2019-ben már átlépte az ötvenötezres látogatószámot.

Szinte példátlan, hogy egy fesztiválnak önszerveződő rajongói klubja alakuljon. Az East Fest ilyen rajongói klubokkal is büszkélkedhet, melyek közül a legnagyobb, az „East Fest Mezőtúr Aranyköpések” elnevezésű, közel 13 000(!) taggal rendelkezik.

A fesztivál helyszínéül választott terület is igencsak a látogatók szívéhez nőtt az évek alatt: A gyönyörű, árnyékos liget tele több évtizedes fákkal. A hatalmas, zöld, füves terek. A tiszta, gondozott, barátságos, retró strand. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a fesztivál helyszíne már önmagában is rabul ejti a látogatót.

Nem mellékes tény, hogy az East Fest bérlet ára magában foglalja a kempingezés és a strandhasználat díját is. A fesztiválozók szerdán költözhetnek be a rendezvényre, és egyfajta nyaralásként élvezhetik Mezőtúr és az East Fest vendégszeretetét.

Mindehhez jön a magyar könnyűzenei élet krémje, a kimagasló minőségű színpadtechnika, a fesztivál idejére Mezőtúrra költöző, sajátos hangulatú építmények sokasága és a már-már meghökkentően alacsony árak.

Talán így lehetne a legjobban leírni Kelet-Magyarország legdinamikusabban fejlődő rendezvényét, az East Festet.

 

Hogy mi várható 2022-ben?

Két éves kényszerszünet után, idén végre – az elmúlt évekhez hasonlóan – a Mezőtúri Városi Strandon és a mellette lévő hatalmas ligetben, gyönyörű, parkos környezetben találkozhatnak a fesztiválozók a magyar könnyűzenei élet élvonalbeli előadóival összesen hat zenei helyszínen. A több mint száz hazai előadót felsorakoztató zenei kínálatban olyan előadók szerepelnek, mint a Tankcsapda, Halott Pénz, Majka&Curtis, Bagossy Brothers Company, Kowalsky meg a Vega vagy a Charlie Band. Természetesen a hazai elektronikus zenei élet és hiphop közösség krémje is képviselteti magát a 2022-es East Festen.

A zenei programok előtt természetesen napközben sem kell unatkozni, hiszen a strand mellett rengeteg sportolási lehetőség, változatos játékok, Civil Falu, stand up és egyéb előadások teszik tartalmassá a bulit megelőző órákat.

 

Miért pont East Fest?

Mind a bérlet, étel vagy ital árak, mind az egyéb szolgáltatások terén az East Fest a mai magyar realitás talaján fog maradni. Ugyanakkor akár program felhozatal, akár a rendezvény nyújtotta szolgáltatások tekintetében kiemelkedő színvonal nyújtására törekednek a szervezők. Kompromisszumok nélkül!

Alapvető cél, hogy az East Fest kapuin belépve egy olyan kis világba érkezzenek a látogatók, ami teljes kikapcsolódást nyújt arra a néhány napra és ahonnan azzal a kellemes érzéssel térhetnek majd haza, hogy a lehető legtöbbet kapták a pénzükért.

A fesztivál bérlet magában foglalja a szerda-csütörtök-péntek-szombati napokra való belépést, valamint az ingyenes strandhasználatot és kempingezést.